maandag, oktober 15, 2018
A- A A+

Titel KKL

Kamerkoor Limburg

Look at the World

 Basilica te Knechtsteden

Zondag 9 september zullen wij in deze bijzondere Basilica in Knechtsteden (D) ons eerste concert geven in het kader van ons project „Look at the World“. Aspecten van de wereld en het leven worden muzikaal belicht: liefde, dood, natuurrampen, oorlog, medemenselijkheid en de jeugd. Het concert is in samenwerking met "Kammerchor an der Basilika" uit Knechtsteden.

Naast Kamerkoor Limburg werkt zanggroep “The Soundstars” aan dit project mee. Deze bestaat uit acht talentvolle en ambitieuze meiden die in de korte tijd van hun driejarig bestaan al vele optredens verzorgden. De meeste leden hebben ervaring opgedaan in kinderkoren en een paar meiden schrijven zelfs eigen nummers die ze in de Limburgse finale van “De Kunstbende” met succes hebben uitgevoerd. Het repertoire van de zanggroep bestaat voornamelijk uit hedendaagse popsongs met gelaagde teksten die 1,2-en 3-stemmig worden uitgevoerd.
Zangroep The Soundstars staat onder leiding en wordt begeleid door Ron Hanssen.

Met toegankelijke werken van hedendaagse componisten uit diverse werelddelen, o.a. Eriks Esenvalds, John Rutter, Josu Elberdin, Eric Whitacre, en Dan Forrest wil kamerkoor Limburg u kippenvel bezorgen met hun muzikale vertalingen van de facetten van het leven en de wereld.
Ons programma bevat zowel a capella werken alsook stukken met begeleiding door verschillende instrumenten en solostukken.

Andere data van optreden zijn:
Kloosterbibliotheek te Wittem: 27 oktober 2018
Franz Pfannerhuis te Arcen: 9 december 2018