zaterdag, september 18, 2021
A- A A+

Titel KKL

Kamerkoor Limburg

USA ontmoet Limburg

Concert Geleen
Concert Geleen

Kamerkoor Limburg en Mannenkoor Beeker Liedertafel nodigen u uit om te komen luisteren naar dit optreden van internationale allure!
Op 12 mei 2017 zal het Boise State Choir uit de USA onder leiding van dr. C. Michael Porter samen met Kamerkoor Limburg en Mannenkoor Beeker Liedertafel, beide onder leiding van Dion Ritten, concerteren in de Ontmoetingskerk te Geleen (Emmaplein 50).
Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 12,50 (in de voorverkoop € 10,-).

Het Boise State Choir is het universiteitskoor van de Boise State University. Het koor bestaat uit verschillende ensembles:
Meistersingers: We mogen rustig stellen dat de Meistersingers, een gemengd koor van de Boise State University of Idaho, één van de topkoren van de USA is, misschien wel het beste. Het koor is opgericht rond 1930 en staat momenteel onder leiding van Dr. C. Michael Porter.
Het programma van het koor is zeer gevarieerd. 3 tot 4 keer per jaar gaan zij op concertreis, zowel nationaal alsook internationaal. Onlangs werd het koor geselecteerd demonstraties te verzorgen op verschillende conferenties en festivals.
Vox Angelis: Een geselecteerd ensemble van dames, die niet alleen muziek, maar ook andere studies volgen aan de Boise State University.

Vocal Jazz ensemble: Alle leden van dit gemengd ensemble studeren muziek aan de universiteit, zowel instrumentaal als vocaal met jazz als studieopdracht. Zij vormen op muziekgebied één van de pareltjes van de universiteit. Het ensemble voert vele vocale jazz stijlen uit, beïnvloed door swing, funk, rock, gospel, latin en eigentijdse jazz. Zowel het vocale ensemble als een tweetal Jazz Bands worden in het begin van het studiejaar middels auditie samengesteld.