Look at the World in Arcen


Arcen
Zondag 9 december 2018 was weer ons laatste concert in de reeks van het "Look at the World" project. Wij mochten dit koorproject met prachtige en toegankelijke werken van hedendaagse componisten uit diverse werelddelen, o.a. Eriks Esenvalds, John Rutter, Josu Elberdin, Eric Whitacre, en Dan Forresten in de mooie Kloosterkapel op landgoed Klein Vink te Arcen afsluiten. Naast Kamerkoor Limburg werkte zanggroep “The Soundstars” aan de uitvoeringen mee. The Soundstars staan onder leiding en worden begeleid door Ron Hanssen op piano. Mark de Wit verzorgde het slagwerk.
Graag willen wij de bezoekers op alle lokaties bedanken voor het warme applaus en alle deelnemers voor hun inbreng. Het was weer een bijzonder mooie ervaring!
Natuurlijk zijn wij weer druk bezig met ons volgende project. We zullen spoedig hierover berichten. Graag tot de volgende keer!

Look at the World in Wittem

IMG 20181028 WA0000Ook op 27 oktober konden de toehoorders in de prachtige Kloosterbibliotheek te Wittem van het Concert „Look at the World“ genieten.
Het warme applaus van de concertgangers toonde de waardering van de mooie klanken in deze schitterende ambiance.

USA meets LIMBURG

concert Geleen
concert Geleen
Op 12 mei concerteerde KKL samen met Mannenkoor Beeker Liedertafel en het Boise State Choir uit de USA onder leiding van dr. C. Michael Porter.
De vele bezoekers konden genieten van een zeer gevarieerd programma waarin alle koren inclusief de ensembles aan bod kwamen.

Herfstconcert Knechtsteden

 

Zondag 9 september mocht Kamerkoor Limburg, vergezeld van zanggroep “The Soundstars”, het herfstconcert opluisteren in de prachtige Basilica Knechtsteden samen met het “Kammerchor an der Basilika Knechtsteden”. Het concert was in het kader van ons project „Look at the World“. Aspecten van de wereld en het leven worden muzikaal belicht: liefde, dood, natuurrampen, oorlog, medemenselijkheid en de jeugd.
Het geheel stond onder leiding van Dion Ritten met aan de piano Véron Jongstra, Ron Hansen dirigent van The Soundstars, slagwerk Mark de Wit en Wim Bodelier en solist Jos Daemen.
De vele bezoekers waren vol lof na afloop van het mooie en afwisselende concert.
Dank aan Knechtsteden voor deze bijzondere gelenheid! 

USA ontmoet Limburg

Concert Geleen
Concert Geleen

Kamerkoor Limburg en Mannenkoor Beeker Liedertafel nodigen u uit om te komen luisteren naar dit optreden van internationale allure!
Op 12 mei 2017 zal het Boise State Choir uit de USA onder leiding van dr. C. Michael Porter samen met Kamerkoor Limburg en Mannenkoor Beeker Liedertafel, beide onder leiding van Dion Ritten, concerteren in de Ontmoetingskerk te Geleen (Emmaplein 50).
Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 12,50 (in de voorverkoop € 10,-).

Het Boise State Choir is het universiteitskoor van de Boise State University. Het koor bestaat uit verschillende ensembles:
Meistersingers: We mogen rustig stellen dat de Meistersingers, een gemengd koor van de Boise State University of Idaho, één van de topkoren van de USA is, misschien wel het beste. Het koor is opgericht rond 1930 en staat momenteel onder leiding van Dr. C. Michael Porter.
Het programma van het koor is zeer gevarieerd. 3 tot 4 keer per jaar gaan zij op concertreis, zowel nationaal alsook internationaal. Onlangs werd het koor geselecteerd demonstraties te verzorgen op verschillende conferenties en festivals.
Vox Angelis: Een geselecteerd ensemble van dames, die niet alleen muziek, maar ook andere studies volgen aan de Boise State University.

Vocal Jazz ensemble: Alle leden van dit gemengd ensemble studeren muziek aan de universiteit, zowel instrumentaal als vocaal met jazz als studieopdracht. Zij vormen op muziekgebied één van de pareltjes van de universiteit. Het ensemble voert vele vocale jazz stijlen uit, beïnvloed door swing, funk, rock, gospel, latin en eigentijdse jazz. Zowel het vocale ensemble als een tweetal Jazz Bands worden in het begin van het studiejaar middels auditie samengesteld.