zondag, mei 26, 2024
A- A A+

Titel KKL

Kamerkoor Limburg

Kamerkoor Limburg straalde bij internationaal korenfestival CantaRode

228 knip kl

Op zaterdagavond 14 juni nam Kamerkoor Limburg deel aan het nieuwe Internationale Korenfestival dat onder de naam CantaRode in Kerkrade plaatsvond. CantaRode moet een prestigieus koorfestival worden de komende jaren en na intensieve voorbereidingen is de organisatie van dit festival, waarvan onze dirigent Dion Ritten artistiek leider is, van start gegaan. En wat voor een start !

Tijdens de internationale korenavond traden drie kamerkoren op. Kamerkoor Limburg vertegenwoordigde Nederland en zong o.a. werken van Mendelsohn, Gorecki en Gjeilo. Daarnaast trad er het prachtige mannen-kamerkoor Cantabile op uit Limburg an der Lahn en het gemengd kamerkoor Cantando uit Ekeren in België. Deze drie koren zorgden voor muzikaal vuurwerk en de echte liefhebber heeft kunnen genieten van vele variaties van kamerkoorzang.

Als CantaRode in de toekomst voor deze muzikale kwaliteit borg staat, dan zal er komende jaren nog veel te genieten zijn tijdens dit festival.

Niet alleen de aanwezige toehoorders, maar ook de zangers en zangeressen zelf hebben kunnen genieten van prachtige eigentijds en oudere composities uit romantiek en barok. Gezamenlijk zongen alle koren een nieuwe compositie van de Belgische componist Rudi Tas. Een gedurfd en veelzijdig werk voor smulpapen !
CantaRode 02 kl

De toon is gezet en het festival CantaRode, dat volgend jaar zijn tweede editie zal beleven, zal dan een wedstrijdelement aan het festival gaan toevoegen.

Kamerkoor Limburg volgt uiteraard met grote interesse de ontwikkelingen van dit mooie en nieuwe Nederlandse festival.
Foto's: John Hellemons, Daphne Wassink en Pieter Dillen