zondag, mei 26, 2024
A- A A+

Titel KKL

Kamerkoor Limburg

Kamerkoor Limburg beleefde een bijzonder concert met Salt Lake Vocal Artists uit de USA

Op zaterdag 6 juni was het bekende Amerikaanse kamerkoor Salt Lake Vocal Artists uit Salt Lake City te gast in Kerkrade. Dit prachtige koor, dat inmiddels 10 jaar bestaat heeft al heel wat internationale muziekprijzen in de wacht gesleept en timmert vooral ook in thuisland Amerika stevig aan de weg. Kamerkoor Limburg onder leiding van dirigent Dion Ritten was dan ook zeer verheugd dat dit koor een concert in Kerkrade kon verzorgen samen met het kamerkoor. Salt Lake Vocal Artists zijn op dit moment gast bij de Chorbiennale in Aken, een groot tweejaarlijks koorfestival met veel internationale koren.
Op zaterdagmiddag verleenden beide koren medewerking aan een muzikale happening op de Kerkraadse Markt bij gelegenheid van de heropening van de vernieuwde Markt. De muziek van beide koren viel bij het aanwezige publiek goed in de smaak. Na een uitgebreid Limburgs buffet waarvan onze Amerikaanse vrienden volop genoten, vond het avondconcert plaats.
Bijna 200 toehoorders hebben kunnen genieten van koormuziek op hoog niveau. Kamerkoor Limburg opende en liet de concertbezoekers genieten van muziek van Rheinberger, Gorecki, Rachmaninov en Mendelssohn. Bijzonder was de wereldpremière van een compositie, geschreven door een lid van het Kamerkoor Ute Jobes. Schitterende stemmige woorden lagen ingebed in een mooi gedragen compositie.

Foto: Dion feliciteert Ute Jobes met "MONDNACHT", de compositie die zij heeft geschreven.


Salt Lake Vocal Artists deed wat van hen als topkoor verwacht werd: zij zetten een prima prestatie neer en brachten veel gevarieerde werken, die allemaal bij het publiek in de smaak vielen. De veelal jeugdige koorleden straalden zelf en gaven daarmee het concert nog meer glans.

Kamerkoor Limburg maakt zich nu op voor de concertreis in juli naar Frankrijk.