zaterdag, september 18, 2021
A- A A+

Titel KKL

Kamerkoor Limburg

Kamerkoor Limburg beleefde een hete concertreis in Frankrijk

Afgelopen dagen was Kamerkoor Limburg onderweg in de prachtige natuur van de Haut-Saone en de Haut-Marne in het oosten van Frankrijk om daar een aantal concerten te verzorgen. Het kamerkoor was goed voorbereid en verzorgde vier concerten in Vesoul, Langres en in de indrukwekkende bedevaartkapel te Ronchamp van de beroemde Zwitserse architect Corbusier.
Ronchampsnatuur Bousseraucourt
De afsluiting werd verzorgd op zondag bij een temperatuur van 39 graden in de mooie landelijke kerk van Bousseraucourt, een Frans idyllisch plaatsje gelegen temidden van de geurende fruitbomen en glooiende hellingen. De concertbezoekers konden genieten van prachtige muziek van o.a. Mendelssohn, Rheinberger en Gorecki.

De voorbereidende repetities hadden zich geloond. Op meesterlijke wijze werd ondanks de extreme weersomstandigheden geconcerteerd onder leiding van onze bevlogen dirigent Dion Ritten en zag Kamerkoor Limburg zich bevestigd in het streven naar het neerzetten van een sterk kwaliteitsproduct: kamerkoormuziek op een hoog niveau.
Met dit gegeven wordt nu verder gewerkt aan het opzetten van een nieuw project zodat de ingeslagen weg van Kamerkoor Limburg vervolgd kan worden.
Groepsfoto
Hartelijk dank aan alle deelnemers!
Klik hier voor nog meer foto's; (met dank aan Franco Wetzelaer en assistentie van Natascha Rabuda!)